Hackathon HACK FOR FOOD – pierwsze kroki do inkubacji projektów pozytywnego wpływu.

Jury miało niezwykle trudne zadanie, wybierając spośród wielu inspirujących inicjatyw – ale te 5 projektów wyróżnia się wyjątkowym potencjałem:


HydroChia – Naturalny hydrożel przyszłości wspierający retencję wody w rolnictwie.👉 Kinga Nowak, Antonina Podgórska


PLATEIMPACT – Platforma gamifikacji zdrowych nawyków żywieniowych poprzez gry, wyzwania i edukację. 👉Marta Buczkowska, Julia Robak, Natalia Świetlicka

Rodzinny Przewodnik po zdrowiu – rodzinne warsztaty i gra promująca zdrowe nawyki żywieniowe 👉 Izabela Gierasimowicz Gabriela Popowska Sylwia Matysiak, Zuzanna Iskra

FoodFeat – aplikacja generująca przepisy i umożliwiająca zakup składników w jednym miejscu, która pomaga w niemarnowaniu żywności 👉 Szymon Holaczuk, Julian Danier, Michał Szydło

DZIECI MAJĄ GŁOS  – podcast z udziałem dzieci i specjalistów na temat zdrowia, ekologii i edukacji 👉 Malwina Pustułka, Patrycja Szymczak


Przed laureatami intensywny cykl warsztatów i mentoringu, a na koniec – nagroda 25 000 zł dla najlepszego pomysłu! 💰🔥

W skład jury weszli: Adrian Migoń, Filip Mazurkiewicz, Julia NowakMaciej Zaleski. 👥

ImpactFood Leaders to inicjatywa, która wkrótce zmieni oblicze zdrowego stylu życia 🌱💚. Czekamy, aż te projekty staną się częścią naszej codzienności – zachęcamy do śledzenia ich dalszego rozwoju.

🤝Projekt organizowany przez Youth Business Poland (YBP) we współpracy z Carrefour Foundation i Carrefour Polska.